Az otthon központja a konyha | Démos trade Kft
Árukészlet elrejtése Áruválaszték
Kapcsolatok
Az otthon központja a konyha

Az otthon központja a konyha

Az otthon központja a konyha
Hogyan néz ki álmai konyhája? Merész színekkel és formákkal tűnik ki? Visszafogottabb, sőt minimalista formavilágú? Egy, két vagy tizenkét főre fog főzni? A Demos trade-nél hiszünk abban, hogy minden konyhának egyedinek kell lennie. A konyha az otthon központja, ez az a hely, ahol jól érzi magát, amikor főz, időt tölt a családjával, ünnepel, szokásokat ápol...

A konyha a legpontosabban megtervezett hely otthonunkban. Ezért olyan fontos az egyes elemek gondos elhelyezése, hogy az egész ne csak szép, hanem funkcionális is legyen, és lehetővé tegye a főzés élvezetét. Akár stúdiólakásokban, akár nagy családi házakban, a konyhák más lakóterekkel kombinálódnak. Néha csak az étkezővel, máskor a nappalival, ezek a megoldások már évek óta jelen vannak és beváltak, így biztosan nem egy tavalyi divat vagy trend. Van azonban néhány szabály, amelyet be kell tartani a tér megfelelő kihasználása és harmonizálása érdekében.

Konyha szabályok és javaslatok

Szabályok és javaslatok:

1. Nyílt tér tervezése egészként

Soha ne csak a helyiség egy részét tervezze meg (pl. csak a konyhabútort). Ne feledkezzen meg a kellően nagy étkezőasztalról székekkel vagy paddal, kanapéról és egyéb bútorokról. Így megtudhatja, hogy mi fog igazán illeszkedni a térbe. Meglepődhet, hogy az áhított szigetet kisebbre kell majd szabni, hogy legyen hely egy elég nagy étkezőasztal és egy kényelmes kanapé számára, hogy mindenki elférjen.

2. Kezdje a padlóval

A legjobb, ha az egész nyitott térben egyféle felületet használ, amely tartós és könnyen tisztán tartható. Így csökkentheti az összes, felesleges átmenetet. Egy ilyen megoldás ráadásul megnöveli és egységesíti a teret.

3. Az anyagok kombinálása

Használja ugyanazt az anyagot az étkező és a nappali bútoraihoz, valamint a konyhabútorokhoz, így csodálatosan egységesíti a teret. Nem szükséges csak egy dekorációt vagy színt használni, célszerű finoman kombinálni az anyagokat. A konyhabútorban használt anyagot használhatjuk a nappali falán is, az egyik dohányzóasztal készülhet ugyanabból a dekorból, mint az étkezőasztal stb. Kerülje a sokféle dekor (a padlón, az ablakokon, az ablakpárkányokon, a tapétákon is) egy helyen. Ehelyett válasszon egy markánsabbat és egy semlegesebbet.

4. Ismételje meg a részleteket

A bútorok részleteinek megismétlése nagyon jól működik. Ez lehet egy bútor kontrasztos éle vagy egy üreg belső anyaga, egy fogantyú típusa, egy látható illesztés vagy az anyagvastagságok kombinációja. Elég egy-két ilyen részletet megismételni a konyhában és a nappaliban, és a hatás garantált.

 5. Hozzon ki többet a térből

Ha a lehető legtöbbet szeretné kihozni a nagy, nyitott térből, válasszon egyedi készítésű bútorokat. Nem kell kompromisszumot kötnie, és alkalmazkodnia a sorozatgyártású szekrények méreteihez és formatervezéséhez. A bútorok faltól falig, padlótól mennyezetig pontosan illeszkednek majd. A dekorok korlátlanul kombinálhatók, és Ön választhatja meg a fogantyúk típusát, az asztallap magasságát és mélységét, az asztal méretét és még sok mást.

Konyha tippek

További konyha inspiráció: Hogyan lehet rendet kialakítani a fiókokban?