A Tulip fogantyúk világából | Minden a bútorgyártáshoz.
Árukészlet elrejtése Áruválaszték
A Tulip fogantyúk világából

A Tulip fogantyúk világából

A Tulip fogantyúk világából
Konyhafelújításon gondolkozik vagy új bútort szeretne a nappaliba, fürdőszobába vagy a folyosóra, de nem tudja eldönteni, milyen stílust válasszon? A bútor fogantyúk világából szeretnénk adni néhány ötletet a döntés megkönnyítésére, melyekre gondoljon, amikor szeretné kiválasztani álmai belső terét.

Konyhafelújításon gondolkozik vagy új bútort szeretne a nappaliba, fürdőszobába vagy a folyosóra, de nem tudja eldönteni, milyen stílust válasszon? A bútor fogantyúk világából szeretnénk adni néhány ötletet a döntés megkönnyítésére, melyekre gondoljon, amikor szeretné kiválasztani álmai belső terét.

Bár az elmúlt évek trendje az úgynevezett “fogantyú nélküli” konyha volt, mely a minimalizmust és a letisztult vonalakat reprezentálta, most újra előtérbe kerül a rusztikus design, a Provence stílusú konyha, a vidékies bútorok, illetve a modern, divatos design. A megfelelő fogantyúk kiválasztása nagyon fontos szerepet játszanak ezeknél az eseteknél. A portfóliónkban lévő Tulip konyhai -és bútor fogantyúk, gombfogantyúk, alumínium profilok, rúd -és süllyesztett fogantyúk  tükrözik a mostani világtrendeket a konyhai -és bútor design területén, és csak Öntől függ, hogy melyiket találja megfelelőnek.

Megtalálható egy köztes lehetőség a fogantyú nélküli ajtók és a fogantyúval ellátott ajtók közt, ez az úgynevezett aluminium profilok. Melyek az előnyeik? A legfontosabb előnye talán a praktikussága -  a profil a konyhaszekrény teljes szélességében rögzítve van, ezért a szekrény nyitása nagyon kényelmes. Esztétikai szempontból ez a profil nem befolyásolja a szekrények elülső részét, így a különböző befejezési lehetőségek mint a konyhai alkatrészek, a készülékek, az alumínium keretek vagy egyéb kiegészítők könnyen összehangolhatók. Alumínium profilokat a bútorgyártók és konyhastúdiók használják leginkább a konyhai szegmensben, de szintén felhasználhatók fürdőszoba bútorokhoz is.

Nagy és még mindig népszerű csoport a konyha -és bútor rúdfogantyúk (fogantyúk) különböző formában, anyagban és mintában. Az ilyen típusú fogantyúk már évtizedek óta a piacon vannak, és bizonyos változatokban minden háztartás szerves részét képezik. Fő alkalmazásuk főként a konyhákban találhatók, de a hálószobában, a fürdőszobában és a nappaliban, vagy a komódoknál is megtalálhatók. Ami a design-t illeti, a lehetőségek valóban szélesek. Kínálatunkban szerepelnek szögletes fogantyúk, amelyek tökéletesen kiegészítik a legutóbbi trendek modern konyhabútorait, de kerek formájúak is, melyeket inkább nyaralókban használatosak. A kevésbé konvencionális ügyfelek különböző nem szokványos fogantyúk közül választhatnak, mint például kagyló, ovális és lekerekített. A fényes króm fogantyú jó választás fürdőszobabútorokhoz - összehangolhatja a csappal és egyéb szerelvényekkel. Bár, gyakorlati szempontból az ügyfelek inkább előnyben részesítik a rozsdamentes acél, alumínium vagy csiszolt nikkel bútorfogantyúkat. Ennek az oka nagyon egyszerű - könnyű karbantartás és a konyhai berendezésekkel való kompatibilitás. Napjainkban növekszik az igény a fekete fogantyúk és rúdfogantyúk iránt, valamint az óréz, acél és antik rézmodellek iránti is, melyek különösen alkalmasak rusztikus és tömörfa bútorok esetén.

Egyes konyhai -és bútorfogantyúk felülete lehet sima, vagy éppen ellenkezőleg, különböző gravírozásokkal, mintázatokkal, szerkezetekkel, kedvenc patinával és extravagáns ügyfelek számára elérhető akár Swarovski kristállyal dekorált fogantyú is. Termékpalettánk újdonsága a különböző „effektekkel” rendelkező Tulip fogantyúk kollekciója. Ezek közé tartoznak a beton, a vas, a kopott festékhatás -és a rozsda imitációjú modellek. Az ilyen egyedi fogantyúk felfrissíthetik a látszólag unalmas bútorokat is, és az összes látogató érdeklődésének a középpontjába kerülhetnek.

Gombfogantyúk – az ajtóhoz egypontos rendszerrel rögzülő fogantyúk -  évek óta népszerűek. Ezek általában kisebbek, mint a rúdfoganttyúk, így főleg komódokhoz, asztalokhoz, szekrényekhez, irodabútorokhoz és nappali falrendszerekhez használatosak. A kialakításon kívül különböző fajta gombok közül választhat: kerek, ovális, szögletes, egyszerűbb, de nem szabványos asszimmetrikus is. A gombok felületkezelése hasonló a rúdfogantyúkhoz - fényes felületű, matt króm, régi sárgaréz, de lehet porcelánnal kombinált, illetve fával és műanyaggal kombinált, amely nagyon alkalmas a gyermekszobák bútorzatához. Az ún. rusztikus fogantyúk, a Provence-stílusú konyhák fogantyúi különösen az utóbbi időben lettek divatosak. A preferenciák az ilyen típusú belső tereknél magukban foglalják a teljes fém és kerámia kombinációkat, összhangban a kerámia konyhai mosogatóval vagy egy régi sárgaréz csapteleppel vagy konyhai kiegészítővel, amelyeket a mai piac különböző anyag- és színmintában kínál. Csak a képzelet szabhat határokat.  

Az utolsó, de természetesen nem kevésbé fontos kategória, magában foglalja a süllyesztett fogantyúkat. Ez a speciális típusú fogantyú különösen alkalmas behúzós fiókokhoz, ajtókhoz, kisebb szekrényekhez és irodabútorokhoz. Fő előnyük, hogy a fogantyúk egy kifaragott lyukba vannak rögzítve, ezért az ajtók ütközés nélkül kinyílnak. A többi típusú fogantyúhoz hasonlóan a süllyesztett modellek változatos formájúak és többféle beillesztési lehetőségűek. Ha helyhiányban szenved, vagy egyszerűen csak a tolóajtó -rendszert preferálja, a süllyesztett fogantyú az egyik lehetőség az Ön számára.

Végezetül egy egyszerű tanács – ne feledje el, hogy egy jól megválasztott fogantyú életet tud lehelni akár egy, a nagymamától örökölt régi bútorba is, vagy egyszerűen felfrissíti a már meglévő konyhát. Végezetül, a patina a bútoron és az ahhoz kapcsolódó fogantyú jelenleg nagyon népszerű és kedvelt.

Mivel a egész tökéletessége a részletekből tevődik össze, a látszólag kis dolgok, mint például a bútorfogantyú fokozhatja vagy éppen ellenkezőleg, ronthatja a belső tér benyomását. Ezért fontos, hogy figyeljen a választékra és a megjelenésre, annak érdekében, hogy illeszkedjen a teljes bútorkoncepcióba.

A Tulip konyhai és bútor fogantyúk széles választéka megtalálható a weboldalunkon és a Démos24Plus portálon. Látogassa meg új weboldalunkat az új TULIP katalógusért: https://www.tulip-fogantyuk.hu/